Get Adobe Flash player
You are here: Zhineng Qigong  > Qi Reacties

Qi Reacties


Qi Reacties treden op als gevolg van de Qigong beoefening. Het zijn gewenste en natuurlijke reacties van het lichaam en de geest om tot een gezonder en hoger niveau te komen.

 

Wat gebeurt er als je Zhineng Qigong beoefent?

Door de beoefening van Zhineng Qigong zal het lichaam zich van alles ontdoen, dat de verbetering van je gezondheid en de vervulling van je levensmissie in de weg staan. Tijdens dit (ontgiftigings)proces kan het zijn dat men zich lichamelijk en geestelijk tijdelijk minder goed voelt. Veel mensen ervaren tijdelijk pijn in verschillende delen van het lichaam. Zie dit als een gevolg van het naar buiten brengen van verontreinigingen, die nu uit het systeem afgevoerd worden. Accepteer deze reacties en ga vooral door met oefenen.Ziektes of Toxines verlaten je Lichaam

Dit gebeurt meestal door middel van de natuurlijke mechanismes van het lichaam om afvalstoffen kwijt te raken: pus, onreine huid, opboeren, overgeven, diarree, bloed in urine of stoelgang/ ontlasting, stinkende ontlasting en plas, stinkend zweet, veel menstruatie, hoesten, slijm naar buiten brengen, bloedende neus, meer oogvocht en afscheiding uit de ogen, koorts, stinkende voeten en zo voort.
De meest gebruikelijke vorm is diarree.
Weet dat dit tijdelijke verschijnselen zijn om afvalstoffen te ontladen. Het zijn gezonde reacties van het lichaam op een vervuild lichaamsmilieu. Als je een grote schoonmaak doet lijkt ook eerst alles meer in chaos te vervallen, je ziet alle stof en oude spullen nog een keer langs komen. En dan uiteindelijk zit je in een schoon, helder huis dat je blij maakt. Zo vergaat het ook je lichaam en je geest: de oude opgeslagen ziektes en patronen komen langs om de deur uitgestuurd te worden.

Om het proces van reiniging soepeler te laten verlopen helpt gezonde, pure voeding en als het voor jou past ook een detox kuur. Zie meer informatie hierover hier.

 

Pijn als reactie van je praktijk

 

De doorstroming van Qi en bloed wordt door de beoefening bevorderd Pijn is een natuurlijke reactie van het lichaam. Het treedt op als een gebied dat tot nu toe slecht doorbloed en geblokkeerd was weer gevuld wordt met levensenergie. Wij voelen weer iets waar daarvoor geen gevoel meer aanwezig was. Maar nog niet alles is weer geheeld. Door verder te oefenen zal het gebied volledig herstellen.

Vergelijk het met een in slaap gevallen voet. Als je hem weer gaat bewegen en de afknelling opheft, dan komen er tintelingen en soms ook pijn. Dan gaan we door met bewegen tot dat de voet weer goed doorbloed wordt en alle tintelingen ophouden en de pijn weg is. We komen niet op het idee te stoppen, ook al is het even onaangenaam. Want we weten, dat het goed komt. We bewegen de voet rustig en op een manier die wij aankunnen totdat de doorstroming hersteld is. Vanuit deze houding ook naar de pijnen en ongemakken die verschijnen tijdens of ook na de beoefening van Zhineng Qigong. Het komt goed – en in wezen is het al goed.

 

Hun Yuan Ling Tong

(de intentie is al vervult -zie de chinese letters boven links)

Emotionele Disbalans

Door de beoefening van Zhineng Qigong heb jij meer levensenergie (Qi) tot je beschikking. Dus alles waar je nu jou aandacht op richt, wordt sterker. Als onze aandacht gaat naar woede, verdriet of plezier, kan je de gevoelens sterker ervaren. Er kan een tijd van komen, dat je je emoties sterker waarneemt. Ga hiermee om net als met alle Qi reacties. Het is tijdelijk. Het gaat over.

Haal je ondersteuning als je denkt dat het nodig is.
Accepteer je emoties als een buitenkans en weet, dat je lichaam en geest iets kwijt raken, dat vast zat. Maak er geen groter verhaal van, dan het is. En duw het ook niet weg. Misschien ben je even verdrietig. Goed zo. Geweldig. Er zat dus ergens verdriet. In een paar minuten of morgen / de volgende dag ziet de wereld er al weer anders eruit. Het zelfde geldt ook voor een overmatig enthousiasme. Het gaat over. Fixeer het niet en maak het niet jouw waarheid. Emoties komen en gaan.

Meestal gaan emoties hand in hand met lichamelijke reacties en sensaties. Elke keer dat je in een emotie komt en het belemmert je, ga dan naar je lichaam. Waar voel je dit in je lichaam. Voel alleen de sensatie en accepteer dat het er is. Hou van het gevoel en laat het ook weer gaan en richt je aandacht op iets anders.

 

 

Geniet van het proces en waardeer jezelf

 

Elke keer bij het beoefenen verbinden we ons met het grote krachtige genezende Qi veld van Zhineng Qigong. Wij ontvangen daardoor informatie. Genezende informatie, informatie die ons helpt ons doel te bereiken en informatie richting harmonie met het geheel.

Hiervoor gaan ons lichaam en geest altijd weer door een proces van herkennen, transformeren en loslaten van oude lasten richting een vrij leven in harmonie met de natuur en maximale zelfontplooiing.

 

Het loslaten van oude belastingen kan zichtbaar worden door de Qi Reacties. Na elke reactie is je lichaam en geest een stuk veranderd. Realiseer je deze veranderingen en schrijf ze als successen op in je dagboek of agenda. Vier feest en waardeer jezelf voor de vorderingen die je maakt.

 

Zeg tegen jezelf:     

我爱你  -  Wo ài ni  -  Ik hou van jou

Ik ben heel      -    我 好拉    -     Wo hao lā


    Hun Yuan Ling tong