Get Adobe Flash player
You are here: Over mij

Over mijIk ben Miriam en kom oorspronkelijk uit Duitsland.

Sinds mijn tienertijd beoefen ik yoga. Ik gaf er les in op de middelbare school, omdat ik toen al zo enthousiast was van de uitwerking van meditatief, rustig lichaamswerk.

Daarnast was ik ook lange jaren gepassioneerd hardloper. Na mijn studietijd in Duitsland en eerste ervaring als Ingenieur in de levensmiddelen industrie kwam ik in 2002 naar Nederland, om in een cacao bedrijf te werken.

In Nederland kwam ik in 2002 in contact met Zhineng Qigong (ZQ) en was meteen geïnspireerd en ging met het dagelijkse oefenen - een gong uitvoeren - aan de slag. ZQ gaf mij precies dat ietsje meer, waar ik nog op zoek naar was.

leren kennen van mijn eigen energievelden en het beheren ervan. De eenvoudige oefeningen geven mij kracht, flexibiliteit, lichtheid, verbondenheid en inzicht.

Na mijn opleiding als Zhineng Qigong leraar, ben ik drie keer in China bij ervaren meesters geweest, om mijn ervaring en kennis te verdiepen. Ervaringen, die ik niet zou willen missen.

Graag zou ik jou in een workshop, wekelijkse les of privé les hiermee inspireren.

Naast Qigong behandel ik mensen met Chinese Guasha Therapie en geef ik advies over Feng Shui en Nine Star Ki. Daarnaast ben ik in opleiding tot Ecotherapeut. Ook daar integreer ik de kennis van Zhineng Qigong om systemen energetisch te balanceren.

Zo kan ik de Chinese 5-elementenleer op veel verschillen manieren toepassen.

Als Coach begeleid ik mensen naar hun doelen. De middelen van de coaching stellen je in staat om jou gewenste kwaliteit van leven te bereiken.

Hunyuanlingtong (The intention already happened)

Miriam

 

 

Contact met Miriam

Wil je een afspraak maken of je aanmelden voor een workshop?

Dan kun je contact met me maken via het contactformulier of gewoon even een telefoontje naar: 06 24 35 12 33

Leraren

 

LERAREN

Tao Qing Yu Laoshi

Tao Qing Yu is in 1970 in China geboren en heeft zijn leven en werken gewijd aan accupunctuur, massage en Qigong. Al als kind beoefende hij Qigong met zijn vader en hij raakte erdoor gefascineerd. Qigong heeft voor hem een heelheid, die hij in andere vormen en disciplines mist. Sinds 1993 beoefent hij Zhineng Qigong. In 1996 is hij naar het Huaxia Zhineng Center gegaan en is tot leraar opgeleid door Dr. Pang Ming zelf, de grondlegger van Zhineng Qigong. Daarna heeft hij een tijdlang in het Center gewerkt op de ziekenhuisafdeling en is gastdocent geweest in verschillenden Zhineng Qigong Centers in China. Al geruime tijd onderwijst hij Zhineng Qigong en werkt hij als genezer op diverse plekken in China. Momenteel is hij onder andere verbonden aan het FreeLifeQiCenter en het Hexianju Qigong Centre in China. Tao Qing Yu maakt indruk door zijn rust en puurheid, zijn kinderlijk genoegen om Zhineng Qigong verder te geven, met mensen te werken en plezier te maken. Met zachtheid en invoelend vermogen geeft hij zijn krachtige Qi door en laat zijn studenten ervaren, hoe je zelf je Qi kan beheren en vergroten.

Speciaal voor de meerdaagse in Giethoorn komt hij voor de eerste keer naar Europa om ook hier de schoonheid en effectiviteit van Zhineng Qigong aan mensen door te geven. Als vrolijke zanger en danser motiveert hij anderen om ongeremd van beweging en stem te genieten.

 

Wei Laoshi                                                                                                                                    

Wei Laoshi is de oprichter van het FreeLifeQiCenter in de Wudang Mountains in China, waar dagelijks mensen uit de hele wereld Zhineng Qigong beoefenen en retraites worden gehouden. Mensen uit verschillende culturen ontmoeten elkaar om zich te bekwamen in Zhineng Qigong, zich beter te voelen en een dieper spiritueel niveau te bereiken. Wei Laoshi raakt je door zijn stem en aanwezigheid diep in je ziel. Dit brengt veranderingen teweeg die genezend werken en/of je mogelijkheden vergroten. Hij combineert de taoïstische leer met Zhineng Qigong en is in staat mensen het gevoel van samenhorigheid en eenheid te laten ervaren. Tegelijkertijd heeft hij een verfrissende speelsheid in zijn lessen Zhineng Qigong. Samen met andere Zhineng leraren creëert hij een ‘happy harmonious family’.

Wei Laoshi is geboren in 1973 en begon in zijn kindertijd Qigong te beoefenen. In 1991 is hij in aanraking gekomen met Zhineng Qigong en heeft daarin rust en harmonie gevonden. Hij heeft in 1995 de tweejarige lerarenopleiding in het Huaxia Zhineng Center (medicijnloos ziekenhuis) afgerond en heeft daar vervolgens gewerkt. Hij heeft eerst de dagelijkse oefeningen van de medewerkers geleid en is in 1999 begonnen te werken in de afdeling voor de genezing van mensen die aan bed gebonden waren.

 

Miriam Kuhle

Miriam Kuhle is in 1972 geboren in Duitsland en beoefent yoga sinds haar tienertijd. Begin 2002 is zij voor haar werk naar Nederland verhuisd en in contact gekomen met Zhineng Qigong (ZQ). Zij  voelde zich meteen sterke aangetrokken tot ZQ en ging met het dagelijkse oefenen – ‘een gong uitvoeren’ - aan de slag. ZQ geeft Miriam het ‘ietsje meer’, waarnaar zij op zoek was: het ervaren van de levensenergie en het leren gebruiken ervan. De eenvoudige oefeningen geven haar kracht,

flexibiliteit, lichtheid, verbondenheid en inzicht.

Na haar opleiding tot  Zhineng Qigong leraar in 2003 bij het Zhigong Instituut in Duitsland is zij  drie keer in China bij ervaren meesters geweest om haar kennis, ervaring en vaardigheden te verdiepen. Hier heeft zij kennis, indrukken en ervaringen opgedaan die ze voor geen goud had willen missen.

Zhineng Qigong is voor Miriam een spannende ontdekkingsreis naar gezondheid, intuïtie en nieuwe mogelijkheden. Het is voor haar meer dan een bewegingsleer: het is een weg naar leven in harmonie met het geheel en de ontplooiing van haar kwaliteiten.

 

Naast Qigong behandelt zij mensen met Chinese Guasha Therapie en geef zij advies over Feng Shui en Nine Star Ki. Daarnaast is zij in opleiding tot Ecotherapeut, waarbij zij ook kennis van Zhineng Qigong kan toepassen.